Poviem vám jednu zo svojich príhod.

Pred pár mesiacmi som sedel s jedným mojim známym. Podnikateľ, cez dvadsať rokov na trhu, zabehnutá firma. Nejakým náhodným spôsobom sme sa začali baviť o jeho obchodníkoch a dostali sme sa do „stávky“, že z jeho najslabšieho predajcu do pol roka urobím niekoho významného.

Matej sa stal do pol roka jednotkou v ich firme.

Nebudem vám už vravieť, čo som „stávkou“ získal, ale nebolo to málo. Tou stávkou však získal aj môj známy, pretože som mu tým priniesol do firmy progres a naviac sa z nás stali priatelia.

Ako dokáže jeden správny človek zmeniť váš život

A čo som teda urobil? Prečo sa vlastne najslabší obchodník stal najúspešnejším vo firme?

Odpoveď je jednoduchá. Využil som technológiu, ktorú som sa naučil a odhalil som, prečo Matej produkuje málo. Odbúral som prekážky, ktoré mu bránili prosperovať a osobne som dohliadol na jeho prvé úspechy. To je všetko, to je proste celé. Nič viac.

Možno si poviete- dobre a čo konkrétne to bolo? Lenže odpoveď na túto otázku by vám nič nepriniesla. Ide o to, že každý jeden človek má obrovský potenciál. Problémom je, že ho využíva na maličké percento, čiže väčšina z neho zostane navždy neobjavená. A každý má iné dôvody, prečo ten jeho potenciál zostáva nevyužitý. Matej mal nejaké dôvody, ktoré brzdili jeho. Vy máte zase iné a tie jeho by vám možno pripadali banálne. A je mojou prácou odhaliť u každého, aké dôvody má on. Odhaliť ich, odstrániť a dotyčného nakopnúť, nech jeho výsledky a úspechy letia až ku hviezdam.

Čo by zmenil dobrý koučing vo vašom živote

Položte si teda otázku. Akú hodnotu by pre vás malo, ak by vám niekto pomohol naplno využívať váš potenciál? Čo by to prinieslo do vášho života? Ako veľmi by sa zmenil?

Teraz už vám to môžem povedať. Zmenil by sa absolútne a váš život by už nebol váš život. Začali by ste konečne žiť svoj sen, pretože by ste dokázali veci, na ktoré ste možno ani nikdy nepomysleli.

Takže asi toľko by vám to prinieslo.

Milan Tkáč.

Zdieľajte článok so svojimi známymi